Bilgilendirme Danışman
 
Kozmetik & Bakım
  Dikkat değişken etki
  Calendula
  Bitkilerle tedavi
  Cilt bakımı
  Baldır sargısı
  Doğal cilt bakımı
  Krem&Co
  Dikkat edilecek hususlar
  Doğru mu...?
  Diş çürümesi
   
   
   
 
 

Cilt Bakımı

Olgun ve kuru ciltler için bitkisel yağlar
Sonbaharda cilt tekrar biraz kurulaşmaya başlar. Bitkisel yağlar, vücudun kendi cilt yağının üretiminin azaldığı bu dönemde, özellikle olgun ve kuru ciltler için yoğun bir kürdür.

Artı: Doymamış Yağ Asitleri

Zengin içerikli bakım etkisini her şeyden evvel doymamış yağlar sağlamaktadır. Gamma – Linoleik asidi özel bir rol oynamaktadır. Sürme esnasında doğrudan ciltte depolanır ve cildin kurumasını önler. Bilhassa nörodermitis hastalarının linoleik asidi içeren karışımlardan faydalanmalarının bir sebebi de, onlarda linoleik asit oluşturmak için bir enzimin bulunmamasıdır. Ancak yağlar, normal ve kuru ciltte de özel bir bakım etkisine sahiptir, çünkü yüksek orandaki A vitamini ile cildin nemini özellikle iyi bir şekilde bağlarlar.

Cilt için yağ
– Küçük bir genel bakış:
Kayısı yağı doymamış yağ açısından zengindir. Kayısı çekirdekleri meyve endüstrisinin yan ürünleri olarak ortaya çıktığından, kozmetik özelliklerine kıyasla göreceli olarak fiyatı uygundur.
Avokado yağı çok dayanıklıdır ve vitamin, lesitin ve her şeyden evvel değerli Phytosterolen açısından zengindir. En yüksek yayılma yeteneğine sahip yağdır ve özellikle nem açısından fakir cilt için uygundur.
Zembil çiçeği ve eşek çiçeği yağı, Gamma – Linoleik asit bakımından özellikle zengindir ve bu nedenle nörodermitis bakım ürünlerinde sıklıkla bulunmaktadır.
Jojoba yağı kimyasal yapısı bakımından diğer yağlardan farklıdır ve özellikle cilt tarafından kolayca emilmekedir. Jojoba yağı bu sayede çok iyi bir his uyandırır ve ciltte çok uzun süreli etki sağlar.
Hintyağı diğer yağlardan farklı olarak alkolde çözünmektedir. Bu nedenle kozmetik üreticileri tarafından saç losyonlarında ve asetonlarda yeniden yağlayıcı bileşen olarak kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra saç bakım ürünlerinde ve kirpik yağlarında yer bulmaktadır.
Yabani iğde ağacı yağı vitamin bakımından zengindir. Kırmızı rengi A vitamini ön kademelerinden gelmektedir. Bunlar cildin rejenerasyonun desteklemekte olup, yabani iğde ağacının neden cilt onarım ürünlerinde kullanıldığını açıklamaktadır.
Soya yağı yeniden yağlayıcı yağ banyolarının ana bileşenidir.
Buğday tohumu yağı bütün yağlar arasında en yüksek E vitamini oranına sahiptir. Bu, her şeyden evvel, kozmetik kremlerin bakım etkisinin zenginleştirilmesi bakımından, yan bileşen olarak ilave edilmektedir.

 
 




powered by Gökhan Özkan